Baka med frukt

Är du trött på att baka den där klassiska kladdkakan, chokladmuffinsen eller kanelbullen? Då kan du liva upp dina bakverk med att tillsätta lite frukt i det du bakar. Du får du dessutom i dig lite mineraler och vitaminer som bara har massa fördelar samtidigt som du äter något gott. Om du inte har egna idéer på vad du kan baka med för typ av frukt får du några förslag här.

Bananbröd

Tänk dig ett bröd som får lite sötma från bananer. Det finns otroligt många recept på bananbröd, både sådana som är lite mer dessert-liknande och de som är lite mer matiga. Men att tillsätta en banan i brödet kan ge mycket. Om du tar med dig bananbrödet till jobbet och bjuder dina kollegor på lite fika kommer de sitta där i sina kontorsmöbler och undra om det verkligen inte är en banankaka de äter, för så gott kan det vara. De kommer bli imponerade!

Äpplemuffins

Testa att riva ner lite äpple i dina muffins. Gör samma recept som du brukar men istället för att tillsätta kakao kan du tillsätta kanel och äpple. Det är en otroligt god kombo som många kanske inte tänker på. Det gör dessutom dina muffins lite matigare och därmed lite mer mättande.

Chokladrutor med apelsin

Om du är svag för kombinationen apelsin och choklad ska du verkligen baka detta bakverk. Du vet säkert vad kokosrutor är, så tänk dig liknande fast med smak av choklad och apelsin. Om du vet att du tycker om kokos kan du såklart addera det också för ännu mer smak.